luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Ryba w sosie winogronowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Rybka zawsze mile widziana :) zwłaszcza u mnie na stole.

Ryba w sosie winogronowym

Składniki:

Ryba w sosie winogronowym

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie winogronowym
Mąkę wymieszać z solą i pieprzem, panierować rybę i smażyć na rumiany kolor
Winogrona wycisnąć ze skórek wrzucić na tłuszcz po smażeniu ryby, dodać migdały i zagotować ok 3 min.
śmietanę wymieszać z bulionem i mąką, dodać do sosu i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając..
doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem..
Podawać polewając rybę z ziemniakami posypanymi natką lub koperkiem i do do tego podać kiść winogron ..