Mandaryna

Mandaryna

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Ryba w zalewie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

moi goście jak i domownicy zajadają się tą rybką

Ryba w zalewie

Składniki:

Ryba w zalewie

 

  • 1 kg.płatów z mintaja lub innej ryby
  • 4 duże cebule
  • 1szkl.wody(może być więcej)
  • 0,5 szkl.oleju
  • 0,5 szkl.octu
  • 15 ziaren pieprzu
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych
  • 1 mały słoiczek ketchupu pikantnego
  • przyprawy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w zalewie
Płaty przyprawić a następnie maczać: roztrzepane jajko-mąka-jajko-bułka tarta i usmażyć.Usmażone układamy w jakimś naczyniu..może być np.żaroodporne.Następnie robimy zalewę:cebulę,wodę,olej,ocet,przyprawy-gotujemy przez ok.5 min.Po ugotowaniu dodajemy ketchup i mieszamy.Taką zalewą zalewamy rybkę poukładaną w naczyniu.Najsmaczniejsza jest dzień pózniej :) Smacznego