jozefinacz

jozefinacz

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Ryba z burakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba dla wielbicieli buraków.

Ryba z burakiem

Składniki:

Ryba z burakiem

 

  • świeży filet z dorsza ze skórą 1 sztuka
  • buraki świeże 100 g
  • koperek 1/2 pęczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cytryna 1/2 sztuki
  • cebula 3/4 sztuki
  • czosnek 2 ząbki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba z burakiem
Rybę opłukać, osuszyć i doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka. Czosnek obrać, umyć i pokroić w plasterki. Buraka umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Koperek opłukać i posiekać. Rybę obłożyć cebulą, czosnkiem, koperkiem i burakiem. Przyprawioną rybę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę.



Po godzinie czasu, rybę wyciągnąć z lodówki, polać sokiem z cytryny i szczelnie zawinąć w folię aluminiową. Rybę zapiekać w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 30 min.

Tagi:

buraki