blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Ryba z imbirem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Ryba z imbirem

Składniki:

Ryba z imbirem

 

Sposób przygotowania:

Ryba z imbirem
Marchewki oczyścić, umyć, pokroić w paseczki. Korzeń imbiru zetrzeć na tarce. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, na dno włożyć wiórki masła. Zamrożone filety ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Rybę obficie posypać ziołami prowansalskimi, przyprawą do ryb, imbirem oraz marchewką. Przykryć, wstawić do piekarnika. Dusić 10-15 min w temp. 200° C. Śmietanę rozrobić z musztardą oraz mąką. Przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. H Rybę wyjąć, zalać sosem i ponownie wstawić do piekarnika. Dusić jeszcze ok. 5 min. Podawać z młodymi ziemniakami i wszelkiego rodzaju sałatkami, których bazą jest zielona sałata i, oczywiście, ser feta!