Ryba z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybę przyrządzam na świeta.Idealne połączenie ryby sera i pieczarek.Pychotka

Ryba z pieczarkami i serem

Składniki:

Ryba z pieczarkami i serem

 

  • 1kg ryby
  • 1kg pieczarek
  • 3 średnie cebule
  • 45dag sera żółtego
  • 3 jajka
  • 1szklanka mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • przyprawa do ryby
  • keczup
  • naczynie żaroodporne

Sposób przygotowania:

Ryba z pieczarkami i serem
Rybę kroimy na większe kawałki.Doprawiamy przyprawą do ryby.Smażymy na rozgrzanym oleju.rybę maczamy w jajku i mące.Składamy do miseczki.Pieczarki kroimy na plasterki a cebulę w kostke.Smażymy na oleju pieczarki dodajemy cebule i tak smażymy około 20 minut.Ser ścieramy na tartce o dużych oczkach.Rybe układamy na spodzie naczynia żaroodpornego , na to kładziemy pieczarki z cebulą i na wierzch posypujemy grubo serem i polewamy keczupem.naczynie wkładamy do piekarnika pieczemy okolo 40 minut w temp 80 stopni.Rybą smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno