katarzyna czerwińska

katarzyna czerwińska

Kucharz
[Przepisów: 13]

Ryba po grecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

bardzo smaczne polecam wszystkim

Ryba po grecku

Składniki:

Ryba po grecku

 

  • SKŁADNIKI
  • 1kg filetów rybnych
  • marchew ok.5dużych
  • pietruszka ok.5dużych
  • cebula ok.5-8dużych
  • seler średni
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • PRZYPRAWY
  • sól,pieprz,papryka mielona (ostra)

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku
Warzywa obrać zetrzeć na tarce jarzynowej,cebulę pokroić w kostkę,włożyć wszystko do garnka wlać olej,to wszystko dusić aż do miękkości pod konic dodać koncentrat wcześniej przyprawy.Sos powinien być ostry