mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ryba po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, szybka propozycja na lekki obiad :)

Ryba po prowansalsku

Składniki:

Ryba po prowansalsku

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba po prowansalsku
Rybkę kroję na mniejsze kawałki, doprawiam do smaku solą, pieprzem, oregano i smażę na rozgrzanym oleju na patelni. Robię sos: w rondelu smażę posiekany czosnek i cebulę. Dodaje obrane i pokrojone pomidory, kapary i oliwki pokrojone w plasterki. Gotuje całość na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Kiedy sos zgęstnieje doprawiam go solą i pieprzem. Rybę podaje z sosem prowansalskim.

Tagi:

beza kapary bezy