Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Rzodkiewki marynowane z miodem :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Są fantastyczne winno słodkawe.

Rzodkiewki marynowane z miodem :

Składniki:

Rzodkiewki marynowane z miodem :

 

 

Sposób przygotowania:

Rzodkiewki marynowane z miodem :
Umyte rzodkiewki przekroić na połówki ( lub ćwiartki zależnie od wielkości ). Olej, wodę , sok z cytryny, ocet , miód, czosnek, gorczycę, sól, pieprz zagotować .Rzodkiewki ułożyć w 2 słoikach ( jak po majonezie ) i zalać gorącą zalewą . Zakręcić dobrze słoiki i pasteryzować 20 minut . Nadają się do jedzenia po 2 tygodniach .