Sposób przygotowania:
Wołowina z kalafiorem i brokułami
Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i podsmażyć krótko na maśle. Dodać roztrzepane jajka, wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Makaron wyłożyć na półmisek. Na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekany czosnek, dodać pokrojone w cienkie plastry mięso, usmażyć. Następnie dodać umyty i podzielony na różyczki kalafior i brokuły, sos sojowy i odrobinę wody, dusić przez chwilę. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z mięsem i dusić do miękkości, co chwilę mieszając ok. 15 minut. Pod koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso z warzywami ułożyć na makaronie, posypać zieleniną.