Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Wątróba w śmietanie gotowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ekspertymentalnie wykonana wątróbka okazała się sukcesem

Wątróba w śmietanie gotowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróba w śmietanie gotowana

 

Sposób przygotowania:

Wątróba w śmietanie gotowana
Wątróbkę myjemy dokładnie, wkładamy do głębokiego talerza, zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na godzinę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. W garnku mieszamy śmietanę, musztardę, bazylię oraz pieprz, dodajemy wątróbkę (wraz z tłuszczem), cebulę i gotujemy z 15-20 minut. Propozycja podania: z brzoskwinią z puszki.
Wątróba w śmietanie gotowana
Wątróbkę moczymy przez godzinę w mleku w lodówce
Wątróba w śmietanie gotowana
Podsmażamy na patelni dość grubo pokrojoną cebulę
Wątróba w śmietanie gotowana
Wątróbkę obtaczamy mąką i smażymy na patelni
Wątróba w śmietanie gotowana
Gotujemy w garnku w śmietanowo musztardowej mieszance

Tagi:

zupa