katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Wątróbka w mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Żeby mielony nie był nudny wzbogacamy go o coś co można dodać do środka. Taki kotlecik z niespodzianką smakuje bardzo dobrze.

Wątróbka w mielonym

Składniki:

Wątróbka w mielonym

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w mielonym
Wątróbki zalewany mlekiem i moczymy a następnie dzielimy je na części.

Bułkę moczymy w mleku albo wodzie odciskamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy też drobno pokrojoną cebulę. Wbijamy jajko, zarabiamy masę i doprawiamy ją do smaku.

Do około 1/2 szklanki tartej bułki dodajemy dużą szczyptę majeranku albo innych ulubionych ziół. Obtaczamy w tym wątróbki. Masę mięsną dzielimy na tyle części ile jest przygotowanych części wątróbek. Mięso rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy przygotowane kawałki wątróbek.

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając.