Sposób przygotowania:
Walentynkowe serce
W misce połączyć suche składniki: mąkę, proszek, kakao. Jaja ubić z cukrem na jasną masę, dodać olej, i śmietanę, dobrze wymieszać. Ciasto przelać do formy w kształcie serca /silikonowej/, o wymiarach: 20 x 8 cm. Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180 st.C, przez 30 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu, ciasto przekroić w poziomie na dwa placki. Przełożyć dżemem malinowym, następnie pokryć kremem, na wierzchu tworząc fałdy. Udekorować mrożonymi malinami i liskami mięty. Wykonanie kremu: Śmietanę wlać do garnka i doprowadzić do wrzenia, po czym zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę i ubijać, aż masa stanie się gładka, następnie dodać masło i znowu ubijać do otrzymania gładkiego, jedwabistego kremu. Smacznego :)