Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Warstwowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Warstwowy deser z kaszy manny, budyniu o smaku toffi i lukrowanych pierniczków.

Warstwowy deser Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warstwowy deser

 

  • 4 szklanki mleka
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 32 g cukru waniliowego
  • 1 opakowanie budyniu toffi
  • ok. 8 lukrowanych pierniczków

Sposób przygotowania:

Warstwowy deser
2 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania. Budyń przygotować na pozostałym mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kaszę i budyń lekko przestudzić. Pierniczki pokruszyć. W 3-4 wysokich szklankach układać na przemian: łyżkę kaszy, łyżkę budyniu, trochę pokruszonych pierniczków. I tak do wyczerpania składników. Podawać ciepły.
Warstwowy deser
Połowa mleka przelana do garnka i gotowana razem z cukrem waniliowym.
Warstwowy deser
Ugotowana na mleku z cukrem waniliowym kasza manna.
Warstwowy deser
Budyń o smaku toffi przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Warstwowy deser
Kilka lukrowanych pierniczków grubo pokruszonych.