SUPERPRZEPIS

Warzywa pieczone jak frytki (do ryb)

  • 8
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Warzywa pieczone jak frytki (do ryb) Więcej zdjęć (5)

Zamiast robić frytki i surówkę - zrobiłam mieszankę pieczonych warzyw i ziemniaków

Składniki:

Warzywa pieczone jak frytki (do ryb)

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa pieczone jak frytki (do ryb)
Obrać , umyć i osuszyć warzywa. Pokroić na słupki wielkości grubych frytek. Wsypać do naczynia ActiFry i skropić olejem. Nastawić zegar na 30 minut .Sprawdzić czy są odpowiednio chrupkie .Lekko posolić .
Oczywiście można robić podobne frytki w normalnej frytownicy lub piekarniku tyle, że będą one tłuściejsze.
Taka mieszanka upieczonych warzyw pasuje doskonale moim zdaniem do smażonych lub pieczonych ryb.
Można podać same z jakimś dipem.
Warzywa pieczone jak frytki (do ryb)
Przygotować warzywa - muszą być jędrne nie wyschnięte
Warzywa pieczone jak frytki (do ryb)
Pokroić obrane -umyte i osuszone warzywa w słupki jak na frytki
Warzywa pieczone jak frytki (do ryb)
Wrzucić do ActiFry i polać 1 miarką oleju
Warzywa pieczone jak frytki (do ryb)
Piec 30 minut - frytki z warzyw mają być miękkie , lekko chrupiace ale nie spieczone