Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wegańskie „sushi” bez ryżu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka wegańska alternatywa dla tradycyjnego sushi

Wegańskie „sushi” bez ryżu

Składniki:

Wegańskie „sushi” bez ryżu

 

 

Sposób przygotowania:

Wegańskie „sushi” bez ryżu
Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, wszystkie pozostałe warzywa obieramy, płuczemy i kroimy w cienkie paski. Pojedyncze płaty wodorostów kładziemy na bambusowej macie, rozsmarowujemy na nich odrobinę wasabi (jeśli jest w proszku, należy je uprzednio zmieszać z wodą, aby powstała dosyć gęsta pasta) i układamy paski marchewki, obu papryk, ogórka i awokado. Zwijamy rulon, który tniemy ostrym nożem na 3 kawałki, wykładamy na półmisek i posypujemy czarnym sezamem.

Tagi:

sushi awokado