reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Wegetariańskie kotleciki z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Coś na szybko,coś innego, ale pysznego. Ja podałam z sosem czosnkowym na ciepło, ale będą równie dobrze smakowały z pomidorowym :)

Wegetariańskie kotleciki z makaronem

Składniki:

Wegetariańskie kotleciki z makaronem

 

  • 150 g suchego makaronu

 

 

  • pęczek szczypiorku

 

 

  • 1 mniejsza marchewka

 

  • 100 g żółtego sera

 

  • sól i pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie kotleciki z makaronem

przygotowanie

Wegetariańskie kotleciki z makaronem
wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki

2 jajka gotujemy na twardo i studzimy.

Makaron gotujemy w/g wskazań na opakowaniu, odcedzamy i studzimy

Paprykę pieczemy i obieramy ze skórki
i kroimy w drobną kosteczkę.

Marchewkę i ser ścieramy na małych oczkach tarki do warzyw, a szczypior drobno kroimy.


Wszystkie składniki łączymy, dodajemy 2 surowe jajka, oraz przyprawy i bardzo dokładnie mieszamy.

Odstawiamy na minimum pół godziny do lodówki.

formowanie

Wegetariańskie kotleciki z makaronem
im drobniejszy makaron wykorzystamy, tym lepiej będzie nam się formowało kotleciki

Po tym czasie mokrymi rękoma mocno ugniatamy porcję masy i formujemy kotleciki.

Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju, ale na małym ogniu.


Kotleciki przekładamy na ręcznik kuchenny, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy z sosem i surówką, lub solo :)

Smacznego