marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Węgorz z cytryną.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rybę wypatroszyć,opłukać,osuszyć i pokroić na kawałki.Obsmaż- -yć na oleju,a potem pieczarki.Węgorza dać do rondla,wraz z resztą,doprawić.

Węgorz z cytryną.

Składniki:

Węgorz z cytryną.

 

Sposób przygotowania:

Węgorz z cytryną.
Węgorza wypatroszyć,opłukać,osuszyć i pokroić na osiem kawał-
-ków.Obsmażyć na rozgrzanym oleju na patelni rybę z obu stron przez 10 min.Cytryny umyć,obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki.
Pieczarki oczyścić i opłukać,pokroić na plasterki,skropić sokiem
z cytryny.Węgorza przełożyć do rondla,dodać łyżkę oleju,usmażyć na nim pieczarki,a następnie przełożyć je wraz z cząstkami cytryny do węgorza,doprawić sola,cukrem,pieprzem.Dodać masło i zagotować całość,zaprawić śmietaną,podgrzać.Podawać z ziemniakami z wody.