SUPERPRZEPIS

Wieprzowina z sosem jabłkowo-czosnkowym

  • 4
  • luna19
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Wieprzowina z sosem jabłkowo-czosnkowym

Wieprzowina w sosie kwaskowym z jabłek

Składniki:

Wieprzowina z sosem jabłkowo-czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z sosem jabłkowo-czosnkowym

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na średniej wielkości kawałki, posmarować musztardą i posypać ziołami. Odłożyć na ok jedną godzinę. Na patelni rozgrzać tłuszcz i przyrumienić dobrze mięso ze wszystkich stron. Podlać wodą, lub bulionem. Jabłko pokroić na kawałkim wyjąć gniazda nasienne, czosnek posiekać drobniutko i dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem ok 40 min. Wyjąć mięso, wywar zmiksować dokladnie blenderem. Zagęścić sos śmietanką wymieszaną z mąką. Podawać z ryżem np ciemnym, naturalnym i pomidorami. Sos podać osobno w sosjerce do polewania .