aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

wigilijne rybki w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna rybka na wigilijny stół

wigilijne rybki w galarecie

Składniki:

wigilijne rybki w galarecie

 

  • 1 kg filety z łososia
  • 1 kg filety z pstrąga
  • 1 kostka warzywna
  • 4 łyżki żelatyny
  • 4 jajka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1/2 groszku zielonego
  • 1 pomidor
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

wigilijne rybki w galarecie
Kawałki fileta z łososia i pstrąga gotujemy w wodzie z obranymi warzywami : marchewka, pietruszka i seler. Dodojemy do wywwaru kostkę rosołową. Gotujemy około 30 minut. W osobnym rondelku gotujemy jajka na twardo. Ugotowane kawałki rybki układamy na talerzyku. W małej ilości wywaru rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z 2-3 szklankami wywaru. Następnie, studzimy nasz wywar. Talerz z rybką dekorujemy warzywami. Gdy leciutko zacznie nam tężeć wywar zalewamy nim rybkę. Chłodzimy w lodówce.