monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Wiosenne jaja w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne jaja w majonezie ale z dodatkiem wiosennych nowalijek takich jak rzodkiewka, koperek i szczypiorek .Idealna propozycja na zbliżające się Święta Wielkanocne.

Wiosenne jaja w majonezie

Składniki:

Wiosenne jaja w majonezie

 

  • 5-6 jaj
  • 2łyżki majonezu
  • 2łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3-4 sztuki rzodkiewki
  • Pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • pieprz czarny

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne jaja w majonezie
Jaja gotujemy ,studzimy i obieramy ze skorupek. Każde jajo przekrawamy na pół, połówki układamy na półmisku szklance mieszamy majonez z jogurtem naturalnym i musztardą .Rzodkiewki kroimy na pół a połówki w plasterki .Szczypiorek i koperek drobno siekamy .Jaja polewamy przygotowanym majonezem ,posypujemy posiekanym koperkiem i szczypiorkiem a na koniec plasterkami rzodkiewki, posypujemy pieprzem.