aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Wiosenne mega witaminowe śniadanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Na wiosenne, lekkie śniadanie we dwoje polecam talerz kolorowych rozmaitości. Najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa i kawy zbożowej.

Wiosenne mega witaminowe śniadanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenne mega witaminowe śniadanie

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne mega witaminowe śniadanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Pomidory i ogórka oraz szczypiorek dokładnie myjemy. Pomidory i ogórka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. W ciekawy sposób układamy je na talerzu. Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim pomidory i ogórka. Całość przyprawiamy solą i pieprzem.

Jajka kroimy na pół i układamy na boku talerza. Na każdej połówce wykładamy po łyżeczce majonezu. Ser ścieramy na tarce i posypujemy nim wierzch jajek. Dodatkowo na serze wykładamy posiekany szczypiorek. I już mamy gotowe smaczne, kolorowe i zdrowe śniadanie. 
Wiosenne mega witaminowe śniadanie
Obranego ze skórki pomidora kroimy w plastry i układamy na talerzu.
Wiosenne mega witaminowe śniadanie
Dokładamy plasterki obranego ze skórki ogórka.
Wiosenne mega witaminowe śniadanie
Dokładamy przekrojone jajka i posiekany szczypiorek.
Wiosenne mega witaminowe śniadanie
Na jajkach układamy majonez i starty ser. Posypujemy pozostałym szczypiorkiem.