iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenny pstrąg z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wiosenny pstrąg z warzywami i sezamem

Wiosenny pstrąg z warzywami

Składniki:

Wiosenny pstrąg z warzywami

 

  • 1 szt pstrąg,
  • 2 szt marchewka,
  • 1/2 szt cebula,
  • kucharek wiosenny,
  • 1 łyżka masło,
  • cytryna
  • koperek

Sposób przygotowania:

Wiosenny pstrąg z warzywami
Pstrąga kupujemy całego .Zwróćmy uwagę ,żeby był świeżutki Myjemy dokładnie usuwamy wnętrzności .Myjemy środek pstrąga .Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki .Cebule kroimy w piórka .Marchewkę i cebule lekko podsmażamy na masełku doprawiając przyprawą uniwersalną na koniec dodajemy łyżkę sezamu .Całego pstrąga solimy także w środku ale nie mocno ponieważ posypiemy go jeszcze z wierzchu przyprawą uniwersalnąTakie warzywa wkładamy do brzuszka pstrąga resztę obok ryby . Kropimy całość cytryną i układamy cieniutkie plasterki masełka ,posypujemy przyprawą uniwersalną .Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 35 min w ok 200 stopni . Podajemy z cytryną .Ozdabiamy koperkiem .

Tagi:

pstrąg