fanatic1125

fanatic1125

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Wiśniowy przekładaniec 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wartość kaloryczna 1 porcji 500 kcal

Wiśniowy przekładaniec 2

Składniki:

Wiśniowy przekładaniec 2

 

Sposób przygotowania:

Wiśniowy przekładaniec 2
1. Chleb pokroić na bardzo cienkie kromki. 2. Mleko rozmącić z solą, miodem, rumem, cynamonem, imbirem, goździkami i jajkami. Polać chleb i odstawić, aby wchłonął mleko. 3. Umyć wiśnie, osuszyć oberwać ogonki. Wydrylować. 4. Natłuścić wysokie naczynie do zapiekania. Ułożyć warstwami nasiąknięty chleb i wiśnie. Ostatnią warstwą powinien być chleb. 5. Na wierzchu ułożyć płatki masła. 6. Naczynie wstawić do zimnego piekarnika na najniższy poziom. Tradycyjny piekarnik rozgrzać do 200°C (piekarnik z wymuszonym obiegiem powietrza do 180 °C) i zapiekać około 45 minut.

Tagi:

jajko chleb jajka