jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Torcik pszczółka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

torcik pszczółka doskonały dla dzieci i dorosłych

Torcik pszczółka

Składniki:

Torcik pszczółka

 

Sposób przygotowania:

Torcik pszczółka
Masło utrzeć do białości, dodać cukier, jajko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i sól. Dokładnie wymieszać. Formę tortową wyłożyć papierem pergaminowym i grubo posmarować masłem. Przygotowane ciasto wyłożyć na dno i lekko podnieść na brzegi formy. Stopić masło, dodać do niego cukier, wanilię, posiekane migdały, wlać mleko i zagotować. Masą tą polać przygotowane ciasto, uważając, aby masa nie wyciekła. Wstawić do nagrzanego do 220 stop. C. piekarnika i piec 30 minut.