marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Torciki na herbatnikach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Utrzeć składniki na krem kakaowy lub inny.Galaretkę przyrządzić wg.przepisu na odwrocie,wymieszać,ostudzić,wstawić do lodówki.Nadziewać.

Torciki na herbatnikach.

Składniki:

Torciki na herbatnikach.

 

  • Paczka okrągłych herbatników,
  • Krem:
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 szklanki mleka w proszku,
  • 1 margaryna,
  • 2 łyżki kakao lub czekolady w proszku,
  • galaretka o dowolnym smaku,np.cytrynowym lub agrestowym.
  • 500 ml.wody,
  • 4 żółtka.

 

Sposób przygotowania:

Torciki na herbatnikach.
Utrzeć żółtka z cukrem na parze,dodać margarynę,mleko w proszku i dwie łyżki kakao lub czekolady w proszku,dalej mieszając,po zdjęciu z pary i ostudzić.Galaretkę przyrządzić wg.przepisu na odwrocie,wsypać do gotującej się wody i wymieszać dobrze,aż się
rozpuści.Zestawić,wystudzić,wlać do kompotierek.Wstawić do lodówki,aby stężała.Po wyjęciu galaretki pokroić ją w kostkę i wymieszać delikatnie z kremem.Nadziewać tym herbatniki,kładąc
łyżeczką nadzienie na jeden i na to przycisnąć drugim herbatnikiem.
Można też sam krem wycisnąć przez szprycę prosto na herbatnik
i kłaść kawałek galaretki owocowej i przykryć drugim herbatnikiem.

Tagi:

czekolada