lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

tort truskawkowo-malinowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

tort truskawkowo-malinowy

tort truskawkowo-malinowy

Składniki:

tort truskawkowo-malinowy

 

  • 3 jasne biszkopty
  • 40 dag truskawek i malin
  • 2 czerwone galaretki
  • 250 ml soku malinowego
  • 1/2 l kremówki
  • 2 cukry waniliowe
  • 4 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

tort truskawkowo-malinowy
Upiecz 3 jasne biszkopty w tortownicy.Śmietanę ubij z cukrem waniliowym,dodaj do niej rozpuszczoną żelatynę oraz 30 dag pokrojonych drobno truskawek i malin.W soku malinowym rozpuść 2 galaretki do których dodaj pozostałe pokrojone owoce. Przełóż tort: biszkopt- kremówka z owocami-biszkopt-galaretka z owocami-biszkopt kremówka z owocami. Tort włóż do lodówki aby masa i galaretka stężała.

Tagi:

biszkopt