Sposób przygotowania:
Tort waflowo-czekoladowy
Sposób przygotowywania: Czekoladę posiekaj, stop stale mieszając. Proszek budyniowy wymieszaj z 1/4 szklanki zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj z dodatkiem cukru.Do wrzącego mleka wlej rozdrobniony budyń,gotuj,aż zgęstnieje,ostudź. Miękkie masło ucieraj z cukrem pudrem na puszystą masę,dodając zimny budyń,zimną czekoladę i migdały. Odłóż 1/4 przygotowanego kremu.Pozostałym kremem posmaruj wafle.Układaj jeden na drugim.N wierzchu ułóż czysty wafel.Lekko dociśnij.Torcik obciąż deseczką i odstaw na chłodne miejsce na 24 godziny. Wierzch ciasta cienko posmaruj częścią odłożonego kremu.Resztę kremu przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Brzegi ciasta udekoruj rozetkami kremu.Posyp drobno startą,białą czekoladą.