ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Tort biust kobiety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny tort dla dorosłych.Idealny na wieczór panieński lub kawalerski.

Tort biust kobiety

Składniki:

Tort biust kobiety

 

Sposób przygotowania:

Tort biust kobiety
BISZKOPT: ubic bialka z szczypta soli na twarda piane pod koniec ubijania dodawac powoli cukier.maki z proszkiem do pieczenia przesiac przez sitko i dobrze wymieszac mikserem nastepnie dodawac po jednym zóltku ciagle miksujac potem dodawc ubita piane z bialek ale stopniowo dalej miksujac .wysmarowac tortownice maslem i wylozyc papierem do pieczenia ale tylko spód tortownicy bez boków.wylac biszkopt do tortownicy i wstawic do piekarnika na 170 stopni C przez 30-35 min.(TAK ZROBIC 2 RAZY BISZKOPT).GDY BEDZIE JUZ UPIECZONY TO PRZEKROIC NA 3 czesci a z drugiego upieczonego biszkoptu wyciac za pomoca malej miseczki piersi kobiety i potem poprzecinac tez na 3 czesci.z pierwszego biszkoptu wyciac ksztalt szyji kobiety przelozyc .nasaczyc posmarowac dzemem pozeczkowym i posmarowac przykryc drugi biszkoptem,nasaczyc i posmarowac wymieszany krem z brzoschwiniami pokrojonymi w koste przykryc trzecim biszkoptem nasaczyc i posmarowac samym kremem waniliowym góre i boki do okola na to z po jednym kóleczku piersi ulozyc piersi nasaczyc posmarowac kremem smietankowym winogrono poprzekraiac na pol i porozkaladc na kóleczkach piersi i tak az do konca kóleczek piersi pokryc kremem i uksztaltowac piers na koniec roztopic na malym ogniu czekolade i mala lyzezka polewac na piers tak aby powstaly brodawki i sutki.na koniec zrobic korale z winogrono