Sposób przygotowania:
Tort Curacao
Żółtka utrzeć z cukrem dodać mąkę i pianę z białek -wymieszać.
W tortownicy upiec trzy krążki biszkoptowe. Przygotować krem i żółtka utrzeć z cukrem i śmietaną mieszając na ogniu do zgęstnienia po czym odstawić i mieszając studzić. Utarte masło z cukrem zmieszać z tamtą masą z dodatkiem kawy. Przygotować lukier: puder utrzeć z białkami, gdy zgęstnieje dodać sok i olejek.
Następnie przekładać biszkopty masą i na koniec polać lukrem.
W tortownicy upiec trzy krążki biszkoptowe. Przygotować krem i żółtka utrzeć z cukrem i śmietaną mieszając na ogniu do zgęstnienia po czym odstawić i mieszając studzić. Utarte masło z cukrem zmieszać z tamtą masą z dodatkiem kawy. Przygotować lukier: puder utrzeć z białkami, gdy zgęstnieje dodać sok i olejek.
Następnie przekładać biszkopty masą i na koniec polać lukrem.