Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Tort krówkowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

pyszny torcik o smaku krówkowym

Tort krówkowy

Składniki:

Tort krówkowy

 

  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Masa:
  • 0,5 l śmietany 30 %
  • 3 łyżki zelatyny
  • 0, szklanki wody
  • Masa krówkowa kakaowa
  • Masa krówkowa orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Tort krówkowy
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na 3. żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna i puszysta. Dodac zimną żelatynę. Zmiksować. Do połowy masy dodać masę kakaowa, do reszty orzechową. Zmiksowac je osobno i przełożyć nimi biszkopt.

Tagi:

jajko jajka mak