ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Tort motyl

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny tort w kształcie motyla

Tort motyl

Składniki:

Tort motyl

 

  • 12 jajek
  • 2 szkl cukru
  • 1 i 3/4 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2-3 łyżeczki kaka
  • puszka mleka skondensowanego dotowego
  • masło-do mleka skondensowanego
  • 3 kremy tortowe o różnych smakach+ mleko do kremów
  • do przybrania: kiwi
  • galaretki w cukrze
  • rurki z kremem
  • czekoladowe wzorki

 

 

Sposób przygotowania:

Tort motyl
Upiec biszkopty. Biszkopt jasny: białka ubić (6szt), dodać cukier(szkl) i żółtka, wymieszać z mąką(szkl) zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. Biszkopt kakaowy przygotować tak samo (mąka 3/4 szkl)a na końcu wymieszać z kakaem. Wystudzić, oba biszkopty przekroić na pół. Mleko skondensowane gotowe zmiksować z masłem. Zmiksować kremy z mlekiem tak jak podano na opakowaniu. Przełożyć tort: biszkopt jasny-krem-biszkopt ciemny-krem-biszkopt jasny-toffi-biszkopt ciemny-krem, tort przekroić na pół i ułożyć połówki tak żeby się stykały dobrze i udekorować żeby wyszedł motylek

Tagi:

jajko jajka