Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Tatar po niemiecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tatara można podawać z razowym pieczywem.

Tatar po niemiecku

Składniki:

Tatar po niemiecku

 

  • 60 dag polędwicy wołowej
  • 4 żółtka
  • 1 szt cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 15 dag pieczarki konserwowe
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki koniaku
  • szczypta papryki mielonej
  • sól, pieprz,
  • łyżka siekanej bazylii

 

Sposób przygotowania:

Tatar po niemiecku
Mięso umyć, osączyć i zemleć w maszynce. Cebulę obrać, pokroić drobniutko i wymieszać z oliwą i koniakiem. Doprawić solą, pieprzem. Masę mięsną wy porcjować.W każdej porcji zrobić wgłębienie i wbić jedno żółtko. Obok masy mięsnej położyć, cebulę, drobno pokrojone pieczarki, ogórki konserwowe. Cały tatar posypać bazylią.

Tagi:

tatar mięso