KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Tatar z łososia z salsą z awokado

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jeśli jesteś kustoszem świeżej ryby, to danie ukoi twoje podniebienie.

Tatar z łososia z salsą z awokado Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tatar z łososia z salsą z awokado

 

  • składniki na jedną porcję:

 

  • 150 gramów świeżego surowego filetu z łososia,
  • 1/2 awokado,
  • 1 szalotka,
  • 1 filet anchois,
  • 1/2 limonki,
  • 2 kapary,
  • 3 jajka przepiórcze,
  • 1 łyżeczka chrzanu,
  • mały pomidorek,
  • z łyżeczka czarnego kawioru,
  • zielenina do dekoracji,
  • sos sojowy do smaku,

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia z salsą z awokado
Gotujemy przepiórcze jajka. Dojrzałe awokado dokładnie ucieramy dodając pokrojoną drobno cebulkę, filet anchois, kapary, sok z limonki dokładnie mieszamy na gładką masę. Filet z łososia drobno kroimy, do okrągłej foremki wkładamy pokrojonego łososia, na górę umieszczamy salsę z awokado, dekorujemy jajkiem, kawiorem i strzępkami cebuli. Jajko kroimy w drobną kostkę, dokładamy chrzan, mieszamy, gotową mieszankę umieszczamy koło tatara.Dekorujemy zieleniną, jajkiem, kawiorem i zieleniną. SMACZNEGO.
Tatar z łososia z salsą z awokado
Ucieramy awokado, dodajemy drobno pokrojoną cebulkę, fileta anchois, kapary i sok z limonki,
Tatar z łososia z salsą z awokado
Krojone drobno jajko mieszamy z chrzanem
Tatar z łososia z salsą z awokado
Kolejno układamy w foremce, pokrojonego łososia a salsą z awokado