Em_krak

Em_krak

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Tagiatella z groszkowo - łososiowym sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i smaczny przepis pozwalający na odkrycie włoskich smaków. Zaskakujący kolorem i aromatem zielony sos, wspaniale podkreśla wędzonego łososia. Idealne dania na romantyczny wieczór we dwoje.

Tagiatella z groszkowo - łososiowym sosem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tagiatella z groszkowo - łososiowym sosem

 

 

Sposób przygotowania:

Tagiatella z groszkowo - łososiowym sosem
Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek, dodajemy zamrożony groszek, podsmażamy 7-10 minut, aż groszek będzie miękki. Studzimy. Do zimnego groszku dodajemy jogurt naturalny i serek Filadelfia, blenderujemy sos na jednolitą masę . Do sosu dodajemy pokrojonego w paseczki łososia. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami do smaku. Gotujemy makaron. Polewamy sosem. Smacznego!
Tagiatella z groszkowo - łososiowym sosem
Tagiatella z groszkowo - łososiowym sosem

Tagi:

makaron zioła