marta0512

marta0512

Kucharz
[Przepisów: 13]

Tagliatelle z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Super pomysł na szybki obiad

Tagliatelle z tuńczykiem

Składniki:

Tagliatelle z tuńczykiem

 

  • 1. Opakowanie makarony tagliatelle
  • 2. Tuńczyk w puszce w sosie własnym
  • 3. Pomidory w puszce bez skórki, pokrojone
  • 4. Średnia cebula
  • 5. 3 ząbki czosnku
  • 5. Olej do smażenia
  • 6. Bazylia
  • 7. Pieprz
  • 8. Sól

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z tuńczykiem
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Czosnek i cebulę podsmażyć na oleju, następnie dodać odsączonego tuńczyka. Na koniec dodać całą zawartość pomidorów z puszki, łącznie z sosem, którym jest w środku. Całość mieszać i gotować jeszcze kilka minut i dodać przyprawy do smaku – sól, pieprz i bazylię. W między czasie ugotować makaron w osolonej wodzie – czas gotowania jest podany na opakowaniu. SMACZNEGO!!!