Sposób przygotowania:
Tęczowy deser galaretkowy
Zaczynamy od rozpuszczenia galaretki pomarańczowej w 400ml gorącej wody. Dokładnie mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Obieramy pomarańczę i dzielimy na kawałki Obieramy dokładnie z białych błonek i sam miąższ umieszczamy na dnie szklanek lub pucharków w których będziemy podawać galaretki. Kawałki pomarańczy zalewamy galaretką pomarańczową i odstawiamy do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i po ostudzeniu wlewamy ją na zastygniętą galaretkę pomarańczową. Odstawiamy do lodówki. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i po ostudzeniu wlewamy ją na zastygniętą galaretkę truskawkową. Odstawiamy do lodówki. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 400ml gorącej wody. Obieramy jabłko i po wycięciu gniazda nasiennego ścieramy jabłko na grubej buraczanej tarce. Na zastygniętej galaretce agrestowej umieszczamy starte jabłko i zalewamy ostudzoną galaretką brzoskwiniową. Odstawiamy do lodówki i podajemy jak galaretka całkowicie stężeje.