pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Tilapia smażona z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nawet bez frytek jest smaczna

Tilapia  smażona z pieczarkami

Składniki:

Tilapia smażona z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Tilapia smażona z pieczarkami
Aby zrobić tilapię smażoną z pieczarkami trzeba :filety rozmrozić i odsączyć . Osuszyć .Skropić sokiem z cytryny. Posolić i posypać pieprzem .Oprószyć mąką .
Smażyć filety na rumiano z obu stron na oleju .Osobno usmażyć pokrojone na ćwiartki pieczarki. Kiedy będą już rumiane posolić i posypać pieprzem i włożyć do nich usmażone filety . Przykryć pokrywką i chwilę jeszcze razem smażyć .