sloneczko1

sloneczko1

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

tiramisu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

paluszki lizac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tiramisu

Składniki:

tiramisu

 

  • paczke biszkoptow -paluszkow
  • 500g mascarpone
  • 200ml slodkiej smietany
  • 4 zoltka
  • 125g cukru
  • szpik z laski wanilii lub cukier waniliowy
  • 2-3 lyzki kakao
  • 175ml espreso
  • 100ml lilieru kawowego lub amaretto
  • w wariancie dla dzieci sok,albo herbatke owocowa

Sposób przygotowania:

tiramisu
zoltka ubic z cukrem,smietane ubic na sztywna piane.
Mase zoltkowa, smietane,wanilie dodac do mascarpone.
Do espreso dodac likier .Zamoczone w kawie biszkopty ukladac w formie jeden kolo drugiego .,na biszkopty wylozyc mase mascarpone,schlodzic 2 godziny w lodowce,przed podaniem posymac kakaem.
smacznego!!!

Tagi:

biszkopt