Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Truskawkowo- bananowa maślanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zdrowa owocowa maślanka idealna do drożdzówki

Truskawkowo- bananowa maślanka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Truskawkowo- bananowa maślanka

 

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowo- bananowa maślanka
Banany myjemy, obieramy i kroimy. Truskawki myjemy odrywamy szypułki i kroimy. Ważne aby szypułki obrać po umyciu jeżeli zrobimy to przed myciem woda wpłynie nam do środka i zepsuje smak owocu. Cytrynę myjemy i wyciskamy sok z połowy cytryny. Sok jest konieczny aby banan nam nie ściemniał. Owoce wrzucamy do naczynia i zalewamy maślanką. Całość blendujemy. Przez dodanie soku z cytryny możemy maślankę 1 dzień przechowywać w lodówce. Można podawać z kieliszkach :) Smacznego.
Truskawkowo- bananowa maślanka
Banana myjemy obieramy i kroimy na kawałki
Truskawkowo- bananowa maślanka
Cytrynę szorujemy i wyciskamy z jej połówki sok
Truskawkowo- bananowa maślanka
2 duże truskawki myjemy odrywamy szypułki i kroimy
Truskawkowo- bananowa maślanka
Wlewamy ok 200 ml maślanki i całość blendujemy