pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Udka kurczaka w ziołach prowansalskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

udka z kurczaka w aromatycznych ziołach

Udka kurczaka w ziołach prowansalskich Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka kurczaka w ziołach prowansalskich

 

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka w ziołach prowansalskich
Udka z kurczaka myjemy. Umyte przekładamy do miseczki. Dodajemy Kucharka, zioła prowansalskie. Wlewamy również łyżkę oleju rzepakowego. Całość mieszamy. Tak przygotowane udka grillujemy na świeżym powietrzu. Najlepiej najpierw nisko na bardzo wysokiej temperaturze, by potem podnieść ruszt i zmniejszyć temperaturę. Dzięki temu mięso będzie niezwykle soczyste. Smacznego.
Udka kurczaka w ziołach prowansalskich
Udka nacieramy ziołami prowansalskimi
Udka kurczaka w ziołach prowansalskich
Udka pieczemy nad rozgrzanym węglem drzewnym
Udka kurczaka w ziołach prowansalskich
Po kilku minutach udka przewracamy na drugą stronę