lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zawijany tort

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetny torcik, naprawde polecam

Zawijany tort

Składniki:

Zawijany tort

 

  • 12 dag maki
  • 7 dag maki ziemniaczanej
  • 6 jajek
  • 15 dag cukru
  • 2 łyżki kakao
  • galaretka
  • pół litra kremówki
  • waniliowy twarożek
  • wiórki kokosowe
  • 1 łyżka żelatyny

Sposób przygotowania:

Zawijany tort
Żółtka utrzeć z 10 dag cukru. Ubić białko i połączyć z maką i kakao. rozsmarować na blasze, piec 10 min w temp 180 stopni, zwinąć.Kremówkę ubić z cukrem,wymieszać z wiórkami kokosowymi i rozpuszczoną żelatyną.przygotować galaretkę, zastudzoną pokroić w kostkę.Ciasto posmarować kremem,ułożyć galaretkę,pokroić w pasy.Jeden zwinąć w kółko, ułożyć na środku talerza i owijać pozostałymi pasami.Posmarowac i udekorowac tort

Tagi:

jajko jajka mak