Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zawijaski szynkowo- serowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Smakowita przekąska w galarecie .

Zawijaski szynkowo- serowe

Składniki:

Zawijaski szynkowo- serowe

 

  • 4 pasterki szynki konserwowej ( prostokątnej w kształcie )
  • 4 plasterki żółtego sera ( wielkości jak plastry szynki )
  • 8 łyżeczek sera topionego kremowego
  • 4 łyżeczki pokrojonego w drobna kosteczkę ogórka
  • 4 łyżeczki pokrojonej w drobna kosteczkę czerwonej papryki
  • 1 szklanka rosołu drobiowego
  • 1,5 łyżeczki żelatyny
  • gałązki koperku do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski szynkowo- serowe
Wymieszać ogórka z papryką .Plastry szynki smarować serkiem topionym ( 1 łyżeczka na plaster ) .Posypać 1 łyżeczką zmieszanego z papryką ogórka .Przykryć serem żółtym .Znów posmarować delikatnie serkiem topionym .Zwinąć w ruloniki .
Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody i rozpuścić we wrzącym rosole .
Zostawić do ostygnięcia . W jakiś pojemniczek wlać warstwę galaretki , ułożyć roladki i zalać resztą galaretki . Wstawić do lodówki i zostawić do zastygnięcia .Potem wyjąć i podzielić na 4 porcje . Dekorować pokrojoną w kostkę galaretką ( odkrojoną z brzegów ) i resztą wymieszanego z papryką ogórka i gałązkami koperku .

Tagi:

sery ser szynka