Kobi1704

Kobi1704

Kucharz
[Przepisów: 13]

Zawijasy wołowe w musztardowo-miodowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Duszna aromatyczna wołowina w formie zawijasów z boczkiem w sosie musztardowo-miodowym z dodatkiem makaronu.

Zawijasy wołowe w musztardowo-miodowym sosie

Składniki:

Zawijasy wołowe w musztardowo-miodowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Zawijasy wołowe w musztardowo-miodowym sosie
Wołowinę pokroić na cienkie plasterki, rozbić. Następnie doprawić sola i pieprzem i odstawić na pół godziny. Na rozbite plastry ułożyć plasterek boczku, paprykę a następnie zawinąć i spiąć wykałaczką.

Rozgrzać olej na patelni i chwilę podsmażyć zawijasy z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem aż wołowina będzie miękka.

Na sam koniec rozrobić mąkę z wywarem z mięsa oraz musztardą i miodem kasztanowym (do smaku – w zależności czy ktoś lubi bardziej słodkie czy musztardowe). Podawać z makaronem.