polishmen

polishmen

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Zakopianka z bryndzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo polecam. Pyszna zupka

Zakopianka z bryndzy

Składniki:

Zakopianka z bryndzy

 

  • 10 dag bryndzy
  • 4 szklanki esencjonalnego rosołu z kostki
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • 2 łyżki masła
  • garść posiekanej zieleniny (koperek, natka pietruszki, tymianek, oregano, szczypiorek)
  • 10 dag drobnego makaronu (gwiazdki, zacierki, nitki)
  • pieprz lub mielona papryka

Sposób przygotowania:

Zakopianka z bryndzy
Rosół zagotować, dodać makaron i gotować według przepisu (zazwyczaj 6-8 minut). Bryndzę rozgnieść widelcem, dodać do zupy razem z surowym masłem i śmietaną oraz posiekaną zieleniną. Delikatnie wymieszać.

Tagi:

makaron