Jeżynowy chruśniak

Jeżynowy chruśniak

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Zapiekane figi.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Kilka dojrzałych fig, cudowny ser kozi i mamy idealne danie. Podajcie je na swoim przyjęciu a goście będą zadowoleni :)

Zapiekane figi.

Składniki:

Zapiekane figi.

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

 

  • 3 duże łyżki mascarpone (u mnie Mlekoma)

 

 

  • 200 g sera koziego

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane figi.
Ciasto podzieliłam na pół, wyłożyłam nim dwa naczynia żaroodporne.
Mascarpone wymieszałam z jajkiem i połową pokruszonego sera koziego, przełożyłam na ciasto francuskie.Na masie ułożyłam pokrojone w plasterki figi i posypałam resztą sera, piekłam ok 25 minut w 170 stopniach do zrumienienia.