Zapiekane udo indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania....

Zapiekane udo indyka

Składniki:

Zapiekane udo indyka

 

  • 1 szt udo indycze,
  • 1 łyżka przyprawa do kurczaka Prymat,
  • 1 łyżka przyprawa do Indyka,
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 łyżeczka czosnek granulowany Prymat,
  • 1 łyżeczka Sól,
  • 5 łyżek ocet balsamiczny,
  • 3 łyżki przyprawa do zup KUCHAREK

Sposób przygotowania:

Zapiekane udo indyka
Wymieszać wszystkie przyprawy ze sobą.Powstałą mieszanką natrzeć pozbawione skóry udo. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia posolić, włożyć do naczynia do zapiekania, wstawić do zimnego piekarnika, na 180 stopni i piec przez 2 godziny. Co pół godziny polewać powstałym w naczyniu sosem. Przez ostatnie 15 minut piec indyka bez przykrycia.