misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Zapiekane warzywa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Danie na gorącą kolację małokaloryczną.

Zapiekane warzywa

Składniki:

Zapiekane warzywa

 

  • Warzywa z wody( kalafior , marchewka , kapusta , seler i inne jakie mamy)
  • 1 serek topiony lub starty żółty w zależności ile mamy warzyw ok 2 łyżki
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

Zapiekane warzywa
Do wysmarowanego tłuszczem naczyni a wkładamy warzywa ok. 2 szklanki.Ser topiony bądż żółty starty rozcieramy z masłem i żółtkiem dodając po trochu mleka i mąki. posolić do smaku.Ubić białko i wmieszać do masy.Masę wyłożyć na warzywa i zapiec w gorącym piekarniku 200*C ok 20 minut.Modawać poypane zieleniną.

Tagi:

jajko jajka