Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zapiekanka z pieczarkami i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zapiekanki można oprószyć paprykę mieloną.

Zapiekanka z pieczarkami i cukinią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekanka z pieczarkami i cukinią

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z pieczarkami i cukinią
Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki, cukinię w plasterki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wsypać cebulę i zeszklić, dodać pieczarki i odparować wodę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzać pozostałe masło i podsmażyć cukinię z papryką, oprószyć solą, Bułki przekroić na pół, wyłożyć pieczarki, cukinię, paprykę i posypać utartym serem. Ułożyć na blaszce i zapiec w temp 200 stopni około 5-10 minut.
Zapiekanka z pieczarkami i cukinią
Warzywa pokroić na kawałki i obsmażyć na tłuszczu.
Zapiekanka z pieczarkami i cukinią
Wszystkie warzywa ułożyć na bułkach według uznania.

Tagi:

sery ser cukinia