iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zapiekanka fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sycąca zapiekanka i bardzo smaczna pomimo że nie przepadam za taką fasolą to w tym daniu smakuje świetnie.

Zapiekanka fasolowa

Składniki:

Zapiekanka fasolowa

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka fasolowa
Fasolę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklimy na łyżce masła, paprykę kroimy w kostkę i przesmażamy, kiełbasę w kostce także przesmażamy. Ziemniaki gotujemy 10 min w osolonej wodzie i kroimy w plastry, por kroimy w talarki. Układamy warstwy w naczyniu żaroodpornym - ziemniaki, cebulkę, paprykę, kiełbasę, por oraz fasolkę, zalewamy rozkłóconym jajkiem i posypujemy serem, zapiekamy 20 min.