aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Żeberka w czerwonej kapuście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne żeberka całego uroku dodaje im kapusta.

Żeberka w czerwonej kapuście

Składniki:

Żeberka w czerwonej kapuście

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w czerwonej kapuście
Mięso myjemy dokładnie i osuszamy. Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Żeberka dajemy do garnka zalewamy 1 szklanką wody. Cebulę oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę dodajemy wraz z kostką rosołową zielem i liściem do mięsa i gotujemy. Kapustę oczyszczamy i drobno kroimy. Gotujemy 5 minut i odcedzamy a następnie dajemy na prawie miękkie mięso. Następnie przyprawiamy potrawę do smaku i gotujemy do miękkości.